POSITIONSERFASSUNGSVERFAHREN FÜR GENERATIVE FERTIGUNG SOWIE ZUGEHÖRIGE SYSTEME UND VERFAHREN

IPC Hauptklasse:G01B21/02
Anmelder:FORMLABS INC (1)
FORMLABS,INC. (1)
福姆实验室公司 (1)
Erfinder:FRANTZDALE BEN (1)
FRANTZDALE BENJAMIN (1)
MEGRETSKI DMITRI (1)
NOLET ALEXANDER (1)
Anmeldung:27.06.17
Patenterteilung:25.05.22
Einspruch bis:25.02.23

Techniques for measuring a position of a build platform in an additive fabrication device are provided. Such techniques may include detecting the onset and/or dissipation of force applied to a build platform as it moves from being in contact with, to being out of contact with, a container. In some embodiments, the techniques described herein may be applied in a stereolithographic additive fabrication device. According to some embodiments, measurement of forces applied to a build platform may be used to provide for reliable and consistent measurements of the height of the build platform relative to a container by measuring such forces at various positions of the build platform and analyzing the pattern of the forces with distance from the container.

Kommentare zu diesem Patent schicken Sie bitte an