INITIALISIERUNGSVERFAHREN UND INITIALISIERUNGSVORRICHTUNG

IPC Hauptklasse:G01D5/244
Anmelder:TOKAI RIKA CO LTD (1)
株式会社东海理化电机制作所 (1)
Erfinder:KAKIMI MUNEYOSHI (1)
MUNEYOSHI KAKIMI (1)
Anmeldung:12.06.19
Patenterteilung:10.11.21
Einspruch bis:10.08.22

A rotation angle detection device (10) includes a driving gear (13) rotated integrally with a rotary body (11), a first driven gear (14) and a second driven gear (15) coupled to the driving gear (13) and rotated in cooperation with the driving gear (13), a first sensor (18) that detects rotation of the first driven gear (14) and generates a first sensor output, and a second sensor (19) that detects rotation of the second driven gear (15) and generates a second sensor output. An initialization method includes adjusting zero points of the first and second sensor output obtained at positions of rotation references of the first and second driven gears (14, 15), measuring a deviation amount (mod_i) occurring in a calculation of rotation information (i) of at least one of the first and second driven gears (14, 15), and correcting the zero point of at least one of the first and second sensor outputs based on the measured deviation amount (mod_i).

Kommentare zu diesem Patent schicken Sie bitte an