Verfahren und Vorrichtung zur Farbbildgebung einer dreidimensionalen Struktur

Patentnummer:EP1941843B1
IPC Hauptklasse:G01B11/24
Anmelder:ALIGN TECHNOLOGY INC (1)
CADENT LTD (1)
Erfinder:BABAYOFF NOAM (1)
Anmeldung:17.06.05
Patenterteilung:17.11.21
Einspruch bis:17.08.22

A device (100) for determining the surface topology and associated colour of a structure (26), such as a teeth segment, includes a scanner (100,1525) for providing depth data for points along a two-dimensional array substantially orthogonal to the depth direction, and an image acquisition means (68) for providing colour data for each of the points of the array, while the spatial disposition of the device with respect to the structure is maintained substantially unchanged. A processor (24) combines the colour data and depth data for each point in the array, thereby providing a three-dimensional colour virtual model of the surface of the structure. A corresponding method for determining the surface topology and associated colour of a structure is also provided.

Kommentare zu diesem Patent schicken Sie bitte an