SYSTEM ZUR PLATZIERUNG VON OBJEKTEN AUF EINER OBERFLÄCHE UND VERFAHREN DAFÜR

Patentnummer:EP3519651B1
IPC Hauptklasse:G01B11/25
Anmelder:ETH SINGAPORE SEC LTD (1)
新加坡-ETH研究中心 (1)
Erfinder:ERCAN SELEN (1)
FURRER JONAS MICHAEL (1)
GRAMAZIO FABIO MATTEO (1)
KOHLER MATTHIAS (1)
Anmeldung:02.10.17
Patenterteilung:24.11.21
Einspruch bis:24.08.22

A system for placing objects on a surface. The system may include a base, a robotic arm coupled, at an end thereof, to the base, an end effector coupled to the other end of the robotic arm. The end effector may be configured for releaseably coupling to an object to be placed on the surface. The system may further include one or more sensor units on a sensor frame. The one or more sensor units may be configured for sensing a two-dimensional profile data including at least two two-dimensional profiles together comprising at least three boundary portions of the object to be placed and at least three boundary portions of objects on the surface. At least two of the three boundary portions of the object to be placed may be from substantially non-parallel sides. At least two of the three boundary portions of the objects on the surface may be from substantially non-parallel sides. The system may further include a processor configured to determine at least three degrees of freedom of the object to be placed with respect to the sensor frame and six degrees of freedom of the sensor frame with respect to the objects on the surface in a three-dimensional space for determining a current pose of the object to be placed with respect to the objects on the surface based on the two-dimensional profile data. Further, the system may be configured to place the object based on differences between the current pose and a desired pose of the object to be placed determined from a model of objects on the surface in the three-dimensional space.

Kommentare zu diesem Patent schicken Sie bitte an