VERTEILTE AKUSTISCHE ERFASSUNG UND SENSORINTEGRITÄTSÜBERWACHUNG

IPC Hauptklasse:G01D5/353
Anmelder:AIQ DIENSTLEISTUNGEN UG HAFTUNGSBESCHRAENKT (1)
Erfinder:CEDILNIK GREGOR (1)
Anmeldung:11.01.19
Patenterteilung:03.11.21
Einspruch bis:03.08.22

An arrangement for distributed acoustic sensing and sensor integrity monitoring is adapted to operate in a first operation mode and in a second operation mode. In the first operation mode, the arrangement injects a first light pattern (and successively injects a second light pattern having substantially the same wavelength, both light patterns generated using a light launching module, into the fiber; determines a backscatter change between first backscatter dependent light and second backscatter dependent light detected by the detector, to determine a time change of a characteristic of the fiber. In the second operation mode, the arrangement injects another first light pattern and successively another second light pattern; to determine a backscatter average of other first backscatter dependent light and other second backscatter dependent light detected by the detector, to determine a static characteristic of the fiber.

Kommentare zu diesem Patent schicken Sie bitte an