VERFAHREN ZUR ERKENNUNG VON GETRIEBESTUFEN, VERFAHREN ZUR HERSTELLUNG EINES GETRIEBES, VERFAHREN ZUR ERFASSUNG DER POSITION EINES WERKSTÜCKRANDES UND VORRICHTUNG ZUR ERFASSUNG EINER GETRIEBESTUFE

IPC Hauptklasse:G01B11/02
Anmelder:YAMAZAKI MAZAK CORP (1)
ヤマザキマザック株式会社 (1)
山崎马扎克公司 (1)
Erfinder: (6)
HORIBE KAZUYA (1)
MARUTA KAZUMASA (1)
YAMAMOTO HIROMASA (1)
YAMAMOTO YUKI (1)
Anmeldung:10.08.18
Patenterteilung:17.11.21
Einspruch bis:17.08.22

A method for detecting a phase on a gear (G) includes obtaining a first determination result indicating whether the gear (G) has been detected at a first detection position (dp1), which has a first angle (P1) in a circumferential direction of the rotation axis (A4). A second determination result different from the first determination result is obtained. The second determination result indicates whether the gear (G) has been detected at a second detection position (dp2), which has a second angle (P2) different from the first angle (P1) relative to a reference position (RL) in the circumferential direction. A third angle (P3), which is between the first angle (P1) and the second angle (P2), is obtained. A third determination result indicating whether the gear (G) has been detected at a third detection position (dp3) is obtained. The third detection position (dp3) has a third angle (P3) relative to the reference position (RL) in the circumferential direction. The first angle (P1) is replaced the third angle (P3) when the third determination result and the first determination result are identical to each other. The second angle (P2) is replaced the third angle (P3) when the third determination result and the first determination result are different from each other. The phase (P) on the gear (G) in the circumferential direction is detected based on an angle that is between the first angle (P1) and the second angle (P2).

Kommentare zu diesem Patent schicken Sie bitte an