VERFAHREN ZUR EXTRAKTION VON PUNKTWOLKENDATEN UND VORRICHTUNG ZUR EXTRAKTION VON PUNKTWOLKENDATEN

IPC Hauptklasse:G01B21/00
Anmelder:INSTITUTE PHYSICAL & CHEMICAL RES (0)
RIKEN (0)
TOPCON CORP (0)
国立研究開発法人理化学研究所 (0)
株式会社トプコン (0)
Erfinder:MIYAGAWA SUGURU (0)
MIYAGAWA YU (0)
YOKOTA HIDEO (0)
YOSHIZAWA MAKOTO (0)
YOSHIZAWA SHIN (0)
Anmeldung:28.02.18
Patenterteilung:22.09.21
Einspruch bis:22.06.22

[Problem] To easily and automatically extract analysis-target point cloud data as to a structure as an analysis target from point cloud data as to a measurement route acquired over the entire perimeter of a measurement device.[Solution] Target point cloud data as point cloud data as to a specific road is extracted from entire perimeter point cloud data acquired by moving a road surface measurement device 300 along a measurement route and scanning the perimeter of the device. An extraction device 100 stores, in a data storage unit 110, the entire perimeter point cloud data and locus point string data representing a locus of movement of the road surface measurement device 300 on the measurement route as a plurality of locus points, acquires, by a locus point string setting unit 120, a locus point string equally spaced from the locus point string data, sets, by an extraction area setting unit 130, as an extraction area, a columnar area Ci and a parallelepiped area Hi each as a geometrical area arranged at a predetermined position below a locus point Xi, and extracts, by an approximate nearest neighbor processing unit 140 and an extraction processing unit 150, as target point cloud data, point data in the entire perimeter point cloud data belonging to this extraction area.

Kommentare zu diesem Patent schicken Sie bitte an