TEILKEGELWINKELMESSVERFAHREN UND TEILKEGELWINKELMESSVORRICHTUNG

IPC Hauptklasse:G01B5/24
Anmelder:NTN TOYO BEARING CO LTD (0)
NTN株式会社 (0)
Erfinder:KANEHARA KAZUHIRO (0)
KIMPARA KAZUHIRO (0)
MATSUNAGA HIROSHI (0)
MATSUNAGA KOJI (0)
Anmeldung:08.07.16
Patenterteilung:08.09.21
Einspruch bis:08.06.22

A pitch cone angle measurement method according to the present invention includes bringing an abutment portion (51) into abutment against ridges (41), bringing an abutment portion (52) into abutment against the ridges (41) at a position separated in a direction orthogonal to a rotation axis (L) direction of the rotation power transmitting element (40) by a radial distance (d) from a position (Pe1) at which the ridges (41) and the abutment portion (51) are brought into abutment against each other, measuring a distance (S) in the rotation axis (L) direction between the position (Pe1) at which the abutment portion (51) is brought into abutment against the ridges (41) and a position (Pe2) at which the abutment portion (52) is brought into abutment against the ridges (41), and calculating a pitch cone angle (¸) of the rotation power transmitting element (40) based on the distance (S) in the rotation axis direction and the predetermined radial distance (d).

Kommentare zu diesem Patent schicken Sie bitte an