WELLENMITTEN-AUSRICHTUNGSSYSTEM FÜR DREHENDE EINRICHTUNGEN

IPC Hauptklasse:G01B11/27
Anmelder:GEN ELECTRIC (0)
GENERAL ELECTRIC CO GE (0)
Erfinder:HUTH ROBERT (0)
HUTH ROBERT EDWARD (0)
JOSE TROITINO LOPEZ (0)
ROBERT EDWARD HUTH (0)
TROITINO LOPEZ JOSE (0)
WALTERS ZACH (0)
WALTERS ZACHARY LANE (0)
ZACHARY LANE WALTERS (0)
Anmeldung:21.06.19
Patenterteilung:08.09.21
Einspruch bis:08.06.22

An alignment system and method for aligning the shaft centerline of rotating equipment positioned on opposing roller stands are provided. The system includes a laser transmission unit on the first stand and a target unit on the second stand. The laser transmission unit includes a laser that transmits a laser beam to a target on the target unit. When the laser beam contacts the center of the target, the roller stands are aligned. The system may be automated to detect the position of the laser beam relative to the target center and to adjust, as needed, the position of one of or both the roller stands using hydraulic cylinders coupled to a roller stand platform. The system and method reduce the time, effort, and manpower required to perform the alignment.

Kommentare zu diesem Patent schicken Sie bitte an