MULTITURN-ABSOLUTCODIERER, CODIERUNGSVERFAHREN UND ROBOTER

IPC Hauptklasse:G01D5/249
Anmelder:CLOUDMINDS SHENZHEN HOLDINGS CO LTD (1)
INNFOS DRIVE (BEIJING) TECHNOLOGIES CO., LTD. (2)
INNFOS DRIVE BEIJING TECH CO LTD (2)
INNFOS DRIVE(BEIJING)TECHNOLOGIES CO LTD (2)
INNFOS Drive(Beijing)Technologies Co.,Ltd. (2)
前沿驱动(北京)技术有限公司 (2)
인포스 드라이브(베이징) 테크놀로지 컴퍼니 리미티드 (2)
Erfinder:CUI HAOTIAN (2)
YAN XUNGE (2)
ZHU WEI (2)
Anmeldung:21.03.19
Patenterteilung:25.08.21
Einspruch bis:25.05.22

A multi-turn absolute encoder, an encoding method and a robot are disclosed. The multi-turn absolute encoder includes a rotary shaft, a control circuit board, a magnet, a Hall sensor, a controller, a primary controller, a single-turn absolute encoder and a non-volatile memory. One side of the control circuit board is vertically provided with the rotary shaft. The magnet is connected to the rotary shaft and configured to synchronously rotate about the rotary shaft. The Hall sensor is configured to acquire turn count information of the rotary shaft upon power interruption. The primary controller is configured to calculate an absolute position information of the rotary shaft based on the turn count information of the rotary shaft, a relative position information of the rotary shaft and the absolute position information of the rotary shaft stored in previous power interruption.

Kommentare zu diesem Patent schicken Sie bitte an