VERFAHREN UND VORRICHTUNG ZUR BESTIMMUNG RÄUMLICHER PARAMETER AUF GRUNDLAGE EINES BILDES

IPC Hauptklasse:G01B11/02
Anmelder:BEIJING XIAOMI TECH CO LTD (1)
XIAOMI INC (1)
Сяоми Инк. (1)
シャオミ・インコーポレイテッド (1)
Erfinder:LI GUOSHENG (1)
LIU ANYU (1)
LIU LIN (1)
Anmeldung:27.06.16
Patenterteilung:25.08.21
Einspruch bis:25.05.22

A method for determining a spatial parameter based on an image includes: determining (S 101, S201, S301) a first pixel coordinate corresponding to an image and a second pixel coordinate corresponding to the image displayed on a display device; determining (S102) an image distance between the first pixel coordinate and the second pixel coordinate; and determining (S103, S206, S304) a spatial parameter between the first pixel coordinate and the second pixel coordinate according to the image distance, an object distance for photographing the image and a focal length of a lens in a camera apparatus for photographing the image. According to the technical solution of the present disclosure, the real size of the photographed object can be quantized based on the image, without having to illustrating the real size of the photographed object in contrast with a reference object placed in the image, thereby improving the user experience.

Kommentare zu diesem Patent schicken Sie bitte an