METHODE ZUR MESSUNG DES INNENUMFANGS EINES RUNDEN ELEMENTS

Patentnummer:EP3431923B1
IPC Hauptklasse:G01B11/02
Anmelder:YOKOHAMA RUBBER CO LTD (1)
YOKOHAMA RUBBER CO LTD:THE (1)
横浜ゴム株式会社 (1)
横滨橡胶株式会社 (1)
요코하마 고무 가부시키가이샤 (1)
Erfinder: (2)
MATSUMURA KENSUKE (1)
SUGIYAMA YUICHI (1)
Anmeldung:16.02.17
Patenterteilung:25.08.21
Einspruch bis:25.05.22

Provided is an inner circumferential length measuring device for a circular member capable of accurately measuring an inner circumferential length without applying an unnecessary load of the circular member. By placing a circular member (12) on a support (4) by engaging an inner circumferential surface (12a) of the circular member (12) with two projection portions (7) projecting from a surface of the support (4) in an upright state, then lowering the support (4) to a horizontal state and placing the circular member (12) flat in an unrestrained state on the support (4), disposing a two-dimensional sensor (8) facing the inner circumferential surface (12a) of the circular member (12) at a predetermined measurement position, rotating the two-dimensional sensor (8) about rotation shaft (9) at a predetermined position inward of the circular member (12), and measuring a separation distance (d) from the two-dimensional sensor (8) to the inner circumferential surface (12a) around an entire circumference of the circular member (12); an inner circumferential length (L) of the circular member (12) is calculated via a calculation unit (11) using the separation distance (d) measured and a distance (w) from the rotation shaft (9) to the two-dimensional sensor (8) in a plan view.

Kommentare zu diesem Patent schicken Sie bitte an