SICHERHEITSVORRICHTUNG ZUM ENTFERNEN VON EINER ODER BEIDEN HÄNDEN EINES FAHRERS VOM LENKRAD EINES KRAFTFAHRZEUGS

IPC Hauptklasse:G01D5/24
Anmelder:ANNONI MICHELE (1)
ANNONI MICHELE (1)
Erfinder:RIGAMONTI MATTEO (2)
Anmeldung:05.12.19
Patenterteilung:11.08.21
Einspruch bis:11.05.22

A safety device against the removal of one or both hands of the driver from the steering wheel of a motor vehicle is described. The safety device comprises two sensing areas (2a, 2b) associated with respective left and right halves of the rim of the steering wheel of the motor vehicle or with portions thereof intended for placing the motor vehicle driver's hands for correctly driving said vehicle. A processing unit (5) compares the detections of said sensing areas (2a, 2b) with stored data in order to verify the simultaneous contact of both of the driver's hands with said sensing areas (2a, 2b) and the correspondence between the detected contacts and data indicative of the driver's identity. An alarm device (6) is activated in the event of disagreement with the stored data. (Fig. 1)

Kommentare zu diesem Patent schicken Sie bitte an