KOORDINATENMESSMASCHINE MIT EINER KAMERA

IPC Hauptklasse:G01B11/00
Anmelder:HEXAGON TECHNOLOGY CT GMBH (2)
Erfinder:JORDIL PASCAL (1)
PETTERSSON BO (1)
ZEBHAUSER BENEDIKT (1)
Anmeldung:18.09.15
Patenterteilung:11.08.21
Einspruch bis:11.05.22

The present invention pertains to a method for determining at least one spatial coordinate of a measurement point of an object (15) with a coordinate measuring machine (1), the method comprising capturing at least a first image of the object (15), the object being positioned in a measuring volume of the coordinate measuring machine (1), determining edges in the at least first image, defining, based on the determined edges, a measurement path for a probe head (13) of the coordinate measuring machine (1) for approaching the measurement point with the probe head (13), and driving the probe head (13) along the measurement path. The invention furthermore pertains to a coordinate measuring machine (1) and to a computer programme product for execution of said method.

Kommentare zu diesem Patent schicken Sie bitte an