HOCHLEISTUNGSFÄHIGE FASEROPTISCHE VERTEILTE AKUSTIKMESSUNG | DÉTECTION ACOUSTIQUE DISTRIBUÉE À FIBRE OPTIQUE À VITESSE ÉLEVÉ | HIGH RATE FIBRE OPTICAL DISTRIBUTED ACOUSTIC SENSING

IPC Hauptklasse:G01D0005353
Anmeldung:11.01.19
Offenlegung:12.01.18
Patenterteilung:16.06.21

It is provided a method of high rate fibre optical distributed acoustic sensing, the method comprising: injecting a first coherent light pattern comprising first light into an optical cable, the optical cable having at least a first reflector pair and a second reflector pair arranged at different positions along the optical cable; injecting a second coherent light pattern comprising second light into the optical cable while first backscatter light of the first light pattern is propagating in the optical cable; detecting first reflected light originating from reflection of the first light pattern from the first reflector pair and/or the second reflector pair; and, at a different interval in time: detecting second reflected light originating from reflection of the second light pattern from the first reflector pair and/or the second reflector pair.