IPC Hauptklasse:G01D0005353
Anmeldung:17.10.19
Offenlegung:17.10.18
Patenterteilung:16.06.21

An optical fiber characteristic measurement device includes: a detector that detects Brillouin scattered light obtained by causing light to be incident on an optical fiber under test; a spectrum acquisition unit that obtains a Brillouin gain spectrum from the Brillouin scattered light; and a spectrum analyzing controller that: measures a characteristic of the optical fiber under test by analyzing the Brillouin gain spectrum to: identify a Brillouin frequency shift; and obtain a peak frequency of the Brillouin gain spectrum, and changes a frequency range used by the spectrum acquisition unit to obtain the Brillouin gain spectrum according to the peak frequency.