BRILLOUIN- UND RAYLEIGH-VERTEILTER SENSOR | CAPTEUR RÉPARTI DE BRILLOUIN ET DE RAYLEIGH | BRILLOUIN AND RAYLEIGH DISTRIBUTED SENSOR

IPC Hauptklasse:G01D0005353
Anmeldung:24.03.17
Offenlegung:15.04.16
Patenterteilung:23.06.21

According to examples, a Brillouin and Rayleigh distributed sensor may include a first laser source to emit a first laser beam, and a second laser source to emit a second laser beam. A photodiode may acquire a beat frequency between the two laser beams. The beat frequency may be used to maintain a predetermined offset frequency shift between the two laser beams. A modulator may modulate the first laser beam. The modulated first laser beam is to be injected into a device under test (DUT). A coherent receiver may acquire a backscattered signal from the DUT. The coherent receiver may determine, based on the acquired backscattered signal, Brillouin and Rayleigh traces with respect to the DUT. Further, temperature and strain associated with the DUT may be determined based on the Brillouin and Rayleigh traces.