FORMMESSVORRICHTUNG UND FORMMESSVERFAHREN | DISPOSITIF DE MESURE DE FORME ET PROCÉDÉ DE MESURE DE FORME | SHAPE MEASUREMENT DEVICE AND SHAPE MEASUREMENT METHOD

Anmeldung:20.12.16
Offenlegung:27.06.16
Patenterteilung:27.01.21

[Object] To provide a shape measurement apparatus that is capable of measuring the amount of warpage in the width direction of a strip-shaped body with higher sensitivity.

[Solution] Provided is a shape measurement apparatus including: a light source configured to irradiate a surface of a moving strip-shaped body with linear light at a prescribed angle of incidence; a screen configured such that reflected light of the linear light on the surface of the strip-shaped body is projected on the screen; an imaging unit configured to image the reflected light of the linear light projected on the screen; and an arithmetic processing unit configured to acquire the amount of warpage in a width direction of the strip-shaped body on the basis of a line length of the reflected light of the linear light imaged by the imaging unit.