Sensor line

Patentnummer:US10847284B2
Anmelder:LEONI Kabel GmbH (3)
Nürnberg, DE
Erfinder:Oelmann, Rico (0)
Anmeldung:17.07.18
Patenterteilung:24.11.20
Einspruch bis:24.08.21

A sensor line for detecting an external influence on a cable is described. The sensor line comprises: a capacitor, a first dielectric, which has a first compressibility and a first permittivity, and a second dielectric, which has a second compressibility and a second permittivity. The first compressibility is smaller than the second compressibility. The first permittivity differs from the second permittivity. The sensor line is configured so that at least the second dielectric is compressible or extensible in the event of a movement of the sensor line, so that a total permittivity, which is composed of the first permittivity and the second permittivity, is variable in the movement of the sensor line. Due to the change in total permittivity, a change in the capacitance of the capacitor can be produced, which is detectable, in order to detect the external influence on the cable.

Kommentare zu diesem Patent schicken Sie bitte an