Warning: getimagesize(ueb_pdf/2020-11-01/EP_2909575_B1.gif): failed to open stream: No such file or directory in /www/htdocs/w01070a2/patentverein.de/htdocs/pat_functions.php on line 46

Anmeldung:30.08.13
Offenlegung:18.10.12
Patenterteilung:07.10.20

Methods and systems for image marking and generation of a three-dimensional (3D) image of an object are described. In an example, a computing device may be configured to receive a first set of images of an object that capture details of the object. The computing device may also be configured to receive a second set of images that include markings projected on the object and that are indexed to correspond to images of the first set of images. The computing device may be configured to spatially align images of the second set of images based on the markings projected on the object and determine respective images of the first set of images corresponding to spatially aligned images of the second set of images. The computing device may then generate a 3D image of the object from the respective images of the first set of images.

L'invention concerne des procédés et des systèmes de marquage d'images et d'imagerie en trois dimensions (3D) d'un objet. Dans un exemple, un dispositif calculateur peut être configuré pour recevoir un premier ensemble d'images d'un objet qui capturent des détails de cet objet. Le dispositif calculateur peut aussi être configuré pour recevoir un second ensemble d'images contenant des marquages projetés sur l'objet et indexées pour correspondre à des images du premier ensemble d'images. Le dispositif calculateur peut être configuré pour aligner dans l'espace des images du second ensemble d'images sur la base des marquages projetés sur l'objet et pour déterminer des images respectives du premier ensemble d'images correspondant à des images alignées dans l'espace du second ensemble d'images. Le dispositif calculateur peut alors générer une image 3D de l'objet à partir des images respectives du premier ensemble d'images.