Warning: getimagesize(ueb_pdf/2020-11-01/EP_2161537_B1.gif): failed to open stream: No such file or directory in /www/htdocs/w01070a2/patentverein.de/htdocs/pat_functions.php on line 46

Anmeldung:03.09.09
Offenlegung:05.09.08
Patenterteilung:28.10.20

A position measuring apparatus including a first irradiating part that irradiates a first beam to an object, a second irradiating part that irradiates a second beam to the object, a capturing part that captures images of the object, a processing part that generates a first difference image and a second difference image by processing the images captured by the capturing part, an extracting part that extracts a contour and a feature point of the object from the first difference image, a calculating part that calculates three-dimensional coordinates of a reflection point located on the object based on the second difference image, and a determining part that determines a position of the object by matching the contour, the feature point, and the three-dimensional coordinates with respect to predetermined modeled data of the object.