CODIERER, ELEKTRISCHE MASCHINE, CODIERERDATENVERARBEITUNGSVERFAHREN UND SPEICHERMEDIUM | CODEUR, MACHINE ÉLECTRIQUE, PROCÉDÉ DE TRAITEMENT DE DONNÉES DE CODEUR ET SUPPORT D'INFORMATIONS | ENCODER, ELECTRIC MACHINE, ENCODER DATA PROCESSING METHOD AND STORAGE MEDIUM

IPC Hauptklasse:G01D000514
Anmeldung:25.07.17
Offenlegung:12.05.17
Patenterteilung:02.09.20

Disclosed in an embodiment of the present invention is an encoder, comprising: an upsampling processing module, configured to subject a first processing signal, obtained by sampling processing and having a first sampling rate, to upsampling processing, such that the first processing signal with the first sampling rate is converted to a second processing signal with a second sampling rate, wherein the second sampling rate is higher than the first sampling rate, and then to regard the second processing signal with the second sampling rate as a signal to be sent, which is configured to be provided to an electric machine driver. The technical solution in an embodiment of the present invention can eliminate the problem of sudden changes in electric machine rotation speed calculated at an electric machine driver side, caused by clock asynchrony between an encoder and an electric machine driver, so as to improve the precision of electric machine control, and improve product quality.