Angle detection device

Patentnummer:US10788319B2
Anmelder:Mitsubishi Electric Corporation (0)
Tokyo, JP
Anmeldung:21.02.18
Offenlegung:22.10.15
Patenterteilung:29.09.20

Provided is an angle detection device including: a correction signal calculator configured to generate corrected signals from a sine signal and a cosine signal acquired from an angle detector; and an angle calculator configured to calculate an angle signal for a rotary machine from the corrected signals. When one of the sine signal and the cosine signal is defined as a first detection signal, and another one thereof is defined as a second detection signal, the correction signal calculator calculates a corrected first detection signal and a corrected second detection signal, and the angle calculator calculates the angle signal for the rotary machine from the corrected first detection signal and the corrected second detection signal.

This angle detection device is provided with a correction signal calculator which generates a correction signal from a sine signal and a cosine signal obtained from an angle detector, and an angle calculator which calculates an angle signal of a rotating machine from the correction signal. Representing one of the sine signal and the cosine signal as a first detection signal and the other as a second detection signal, the correction signal calculator calculates a corrected first detection signal and a corrected second detection signal, and the angle calculator calculates an angle signal of the rotating machine from the corrected first detection signal and the corrected second detection signal.

L'invention concerne un dispositif de détection d'angle muni d'un calculateur de signal de correction qui génère un signal de correction à partir d'un signal sinusoïdal et d'un signal cosinus obtenus à partir d'un détecteur d'angle, et un calculateur d'angle qui calcule un signal d'angle d'une machine tournante à partir du signal de correction. En représentant l'un du signal sinusoïdal et du signal cosinus en tant que premier signal de détection et l'autre en tant que second signal de détection, le calculateur de signal de correction calcule un premier signal de détection corrigé et un second signal de détection corrigé, et le calculateur d'angle calcule un signal d'angle de la machine tournante à partir du premier signal de détection corrigé et du second signal de détection corrigé.

角度検出器から得られる正弦信号と余弦信号から補正信号を生成する補正信号演算器と、補正信号から回転機の角度信号を演算する角度演算器とを備え、補正信号演算器は、正弦信号または余弦信号のうちのいずれか一方を第1検出信号、もう一方を第2検出信号と表現した際に、補正後第1検出信号および補正後第2検出信号を算出し、角度演算器は、補正後第1検出信号と補正後第2検出信号から回転機の角度信号を算出する。

US10788319B2