Proximity sensor

Anmeldung:08.02.18
Offenlegung:25.09.17
Patenterteilung:18.08.20

A proximity sensor that outputs presence or absence of a detection object or a position of the detection object as a detection result includes: a detection part configured to include a detection coil and a capacitor; an oscillation circuit configured to excite the detection part; an analog/digital conversion circuit configured to detect a signal change occurring in the detection part and output a digital signal indicating the detected signal change; a temperature detection part configured to detect a temperature inside a casing of the proximity sensor; a storage part configured to store a characteristic parameter unique to the proximity sensor in advance; a control calculation part configured to process a digital signal from the analog/digital conversion circuit to calculate a signal indicating a distance to the detection object, compensate the calculated signal using the characteristics parameter stored in the storage part, and output the compensated signal as the detection result.

US10746893B2