Target body, arrangement including a target body, and method for determining a position and/or an alignment of a target body

Patentnummer:US10748300B2
Anmelder:Carl Zeiss AG (0)
Carl Zeiss Strasse 22, 73447 Oberkochen, DE
Anmeldung:24.05.19
Offenlegung:24.05.18
Patenterteilung:18.08.20

A target body includes a plurality of markers, which together form a target for optically capturing and for determining a position and/or alignment of the target body from the captured markers, in particular for determining a position and/or an alignment of a movable part of a coordinate measuring machine, a robot, a material application machine or a machine tool. The target body includes a plurality of surface regions. The surface regions are oriented in different directions. At least one of the markers is arranged in a surface region. In addition, an arrangement which includes a target body and a method for determining a position and/or an alignment of the target body are provided.

US10748300B2