AIRCRAFT WITH A SYSTEM FOR DETERMINING A POSITION OF A PART | FLUGZEUG MIT EINEM SYSTEM ZUR BESTIMMUNG EINER POSITION EINES TEILS | AVION AVEC UN SYSTÈME DE DÉTERMINATION DE LA POSITION D'UNE PIÈCE

IPC Hauptklasse:G01D0005249
Anmeldung:29.11.17
Offenlegung:27.02.17
Patenterteilung:01.07.20

Disclosed herein is an apparatus for determining a position of a first part relative to a second part. The first part is movable relative to the second part. The apparatus comprises a magnetic position indicator and a magnetic field sensor. The magnetic position indicator is non-movably fixed to the first part and comprises a plurality of magnetic field sources positioned along a length of the magnetic position indicator. Each magnetic field source of the plurality of magnetic field sources generates a magnetic field having a unique magnetic signature. The magnetic field sensor is non-movably fixed to the second part and configured to detect the unique magnetic signatures of the magnetic fields generated by the plurality of magnetic field sources of the magnetic position indicator.