SENSOR DEVICE TO MONITOR DEFORMATION OF STRUCTURAL MEMBERS, SUCH AS SOLID STRUCTURES | SENSORVORRICHTUNG ZUR ÜBERWACHUNG VON VERFORMUNGEN VON STRUKTURELEMENTEN, WIE ETWA FESTEN STRUKTUREN | DISPOSITIF CAPTEUR POUR SURVEILLER DES DÉFORMATIONS DES ÉLÉMENTS STRUCTURAUX TELS QUE DES STRUCTURES SOLIDES

Anmeldung:02.05.08
Offenlegung:02.05.07
Patenterteilung:15.07.20

A sensor device comprises a sensing component adapted to be connected to a monitoring system to send signals associated with deformation of a structural member. An adhesive is adapted to bond the sensing component to a surface of a structural member. A tape has at least one adhesive surface adapted to be adhered to the surface of a structural member to be monitored, with the sensing component being positioned between the tape and the surface of the structural member. The sensor device is used in combination with a monitoring system.

L'invention concerne un dispositif capteur qui comprend un élément de détection conçu pour être relié à un système de surveillance pour envoyer des signaux associés à une déformation d'un élément structural. Un adhésif est conçu pour fixer l'élément de détection sur la surface d'un élément structural. Une bande comporte au moins une surface adhésive conçue pour être collée à la surface d'un élément structural à surveiller, l'élément de détection étant positionné entre la bande et la surface de l'élément structural. Le dispositif capteur est utilisé en combinaison avec un système de surveillance.