METHOD AND DEVICE FOR MEASURING OF A VEHICLE | VERFAHREN UND VORRICHTUNG ZUR AUSMESSUNG EINES FAHRZEUGS | PROCÉDÉ ET DISPOSITIF POUR LA MESURE D'UN VÉHICULE

Anmeldung:25.11.08
Offenlegung:26.11.07
Patenterteilung:17.06.20

The invention relates to a method and a device for measuring a damaged vehicle, in which inclination of the vehicle is measured with the measuring device and the measured inclination of the vehicle is used as a datum plane, distances of measuring points (9a, 9b) of the damaged vehicle (8) are measured with a measuring sensor of the measuring device and the measured data are compared to registered reference values of the measuring points, and inclination of the measuring device is measured with an inclination sensor of the measuring device. According to the invention, the measuring device simultaneously measures the distance between the measuring points and the inclination of the damaged vehicle and height difference of the measuring points is calculated from the values of distance between the measuring points and inclination.

L'invention concerne un procédé et un dispositif pour évaluer un véhicule endommagé. L'inclinaison du véhicule est évaluée avec le dispositif de mesure et l'inclinaison mesurée du véhicule est utilisée comme plan de référence, des distances de points de mesure (9a, 9b) du véhicule endommagé (8) sont évaluées avec un détecteur de mesure du dispositif de mesure et les données mesurées sont comparées à des valeurs de référence enregistrées des points de mesure, et l'inclinaison du dispositif de mesure est évaluée avec un détecteur d'inclinaison du dispositif de mesure. Selon l'invention, le dispositif de mesure évalue simultanément la distance entre les points de mesure et l'inclinaison du véhicule endommagé et une différence de hauteur des points de mesure est calculée à partir des valeurs de distance entre les points de mesure et l'inclinaison.