Turbomachine blade monitoring system | Turbomotorschaufelüberwachungssystem | Système de surveillance d'aube de turbomachine

Anmeldung:15.01.13
Offenlegung:16.01.12
Patenterteilung:04.03.20

Embodiments of the present disclosure are directed toward a system that includes a turbomachine blade monitoring system 50 having an eddy current proximity probe assembly 138. The eddy current proximity probe assembly includes an eddy current proximity probe 52 having a probe tip 56 and a probe tip shroud disposed about the probe tip, wherein the probe tip shroud comprises a non-metallic material. The eddy current proximity probe is configured to provide a signal indicative of a presence of a turbomachine blade 22, wherein the eddy current proximity probe assembly is configured to be disposed within a turbomachine casing. The turbomachine blade monitoring system also includes a monitor coupled to the eddy current proximity probe assembly, wherein the monitor is configured to monitor a parameter of the turbomachine blade based on the signal.