LASER MODULE COMPRISING A MICRO-LENS ARRAY | LASERMODUL MIT EINEM MIKROLINSENARRAY | MODULE LASER COMPRENANT UN RÉSEAU DE MICROLENTILLES

Anmelder:Hexagon Technology Center GmbH (0)
Heinrich-Wild-Strasse, 9435 Heerbrugg, CH
Erfinder:JENSEN, Thomas (0)
Mühletobelstr. 31, CH-9400 Rorschach, CH
Anmeldung:04.11.15
Offenlegung:04.11.15
Patenterteilung:04.03.20

Light emitting unit, in particular of or for a triangulation-based distance measuring device, for providing defined measuring light, in particular laser light, the light emitting unit comprising a light source for emitting light, in particular a laser light source for emitting laser light, and a beam forming assembly for shaping the light by affecting propagation of the light emitted by the light source, wherein the beam forming assembly is arranged and designed so that measuring light is provided in form of a light line having a midpoint and two opposite ends. The beam forming assembly comprises at least one micro-lens array, the at least one micro-lens array comprises a plurality of micro-lenses, wherein the micro-lenses are designed and arranged in joint manner next to each other with algebraic signs for curvatures of successive micro-lenses being opposite and so that a periodic structure is provided, wherein periodicity is defined by at least two successive micro-lenses.