EXTENDED STROKE POSITION SENSOR | ERWEITERTER HUBPOSITIONSSENSOR | CAPTEUR DE POSITION DE COURSE ÉTENDUE

IPC Hauptklasse:G01D000548
Anmeldung:01.10.12
Offenlegung:14.08.12
Patenterteilung:11.03.20

A method of obtaining position information and system comprising:
a waveguide (12, 112); a quantity of soft or semi-soft magnetic material (14) positioned in close proximity to the wave (14, 114), a magnet (22), movable relative to the waveguide and magnetic material, closely positioned to the magnetic material and configured to generate a local magnetic field sufficient to locally saturate magnetic material, wherein the local magnetic field configures to create a reflection point on the waveguide to reflect the first signal, a signal generator (20, 40) for impressing a determinable first signal upon the waveguide at a first location and a signal receiver (22, 42), located proximate the first position for sensing a characteristic of the first signal or its reflection; a processor or electric circuit for correlating the sensed characteristic to the relative position of the magnet.