POSITION DETECTION SYSTEMS AND METHODS | POSITIONSERFASSUNGSSYSTEME UND -VERFAHREN | SYSTÈMES ET PROCÉDÉS DE DÉTECTION DE POSITION

IPC Hauptklasse:G01D000520
Anmelder:Hamilton Sundstrand Corporation (0)
One Hamilton Road, Windsor Locks, CT 06096-1010, US
Anmeldung:16.04.18
Offenlegung:14.04.17
Patenterteilung:11.03.20

A system for detecting a position of a dual solenoid device includes a device (102) configured to move between first and second positions, and a controller (104). The controller has first and second monitoring circuits (116, 118) in operable communication with first and second channels, respectively. The first and second channels (106, 110) are in operable communication with first and second solenoids (108, 112), respectively. Each solenoid is configured to selectively operate as an active solenoid to move the device when the solenoid and its respective channel are in an active mode, and as a passive solenoid when the solenoid and its respective channel are in a passive mode to passively move with the active solenoid. Each of the monitoring circuits is configured to determine a position of the device when the channel the monitoring circuit is associated with is operating in the passive mode by monitoring an electrical parameter of the passive solenoid associated with that channel.