Method and system for inspecting a workpiece | Verfahren und System zur Inspektion eines Werkstücks | Procédé et système permettant d'inspecter une pièce à usiner

Anmeldung:23.08.13
Offenlegung:27.08.12
Patenterteilung:18.03.20

A method and a corresponding system for inspecting a workpiece are provided. The method includes inputting model data associated with the workpiece in an inspection system, determining a relative position of a depth sensing device relative to the workpiece, and calibrating a pose view for the inspection system relative to the model based on the position of the depth sensing device relative to the workpiece. The method further includes measuring actual depth distance data of at least one pixel of the depth sensing device relative to the workpiece and determining, based on the actual depth distance data, if the workpiece satisfies predetermined inspection criteria.