System and method for determining an optimal clocking orientation of an object

Patentnummer:US10571257B2
Anmeldung:18.06.19
Offenlegung:18.06.19
Patenterteilung:25.02.20

A system for determining an optimal clocking orientation of an object at which to attach mating structure to the object includes a plurality of radiation devices, a plurality of transceivers, and a processor. The radiation devices are mounted on the object which has an as-designed object configuration. The transceivers are configured to generate distance measurements between the transceivers and the radiation devices at different clocking orientations of the object. The processor is configured to determine, based on the distance measurements, as-built object configurations corresponding to the different clocking orientations of the object. The processor is configured to compare the as-built object configurations to the as-designed object configuration and determines an optimal clocking orientation at which the as-built object configuration has the smallest deviation from the as-designed object configuration.

US10571257B2