Automated rivet measurement system

Anmeldung:06.09.17
Offenlegung:06.09.17
Patenterteilung:25.02.20

An automated rivet measurement system comprises a number of end effectors, a number of cameras, a processor, and a comparator. The number of end effectors is configured to perform drilling and riveting on a structure. The number of cameras is connected to the number of end effectors. The number of cameras is configured to take a first image of a hole in the structure and a second image of a rivet in the hole. The processor is configured to process the first image and the second image to identify a number of reference points in the first image and the second image. The comparator is configured to determine a rivet concentricity using the hole in the first image and the rivet in the second image, in which the first image and the second image are aligned using the number of reference points.

US10571260B2