Anmelder:Mitutoyo Corporation (0)
20-1, Sakado 1-chome, ; Takatsu-ku, ; Kawasaki, Kanagawa 213-0012, JP
Erfinder:Tobiason, Joseph Daniel (0)
18914 N.E. 186th Place, Woodinville, WA Washington, US
Anmeldung:29.03.18
Offenlegung:31.03.17
Patenterteilung:01.01.20

A compact portable coordinate measuring machine (CMM) with a large working volume for measuring workpieces is provided. The CMM includes a vertical support, a workpiece stage and a movement configuration that provides relative motion between a measurement probe and a workpiece. The movement configuration includes a vertical translation mechanism with a vertical translation element that couples to a vertical guide and moves over a vertical translation range. The workpiece stage is located above a top end of the vertical support and at least a majority of the vertical guide and the vertical translation range is located below a top end of the workpiece stage. In various implementations, the movement configuration may also include a rotary motion configuration and a horizontal translation mechanism. A controller controls the movement configuration to provide relative motion between the measurement probe and a workpiece that is located in the working volume on the workpiece stage.