DEVICE FOR THREE-DIMENSIONAL SCANNING, AND METHOD THEREOF | VORRICHTUNG FÜR DREIDIMENSIONALES SCANNEN SOWIE VERFAHREN DAFÜR | DISPOSITIF POUR UN BALAYAGE TRIDIMENSIONNEL, ET PROCÉDÉ ASSOCIÉ

Patentnummer:EP2972080B1
Anmeldung:12.03.14
Offenlegung:15.03.13
Patenterteilung:15.01.20

A device (1) for three-dimensional scanning of an object is described, said device comprising detection means (3, 5,7) adapted to obtain orientation information of the device (1), optical means (9) adapted to obtain planar information about a position of the device (1) in a first reference plane of the optical means (9), and processing means (11) adapted to acquire the orientation information and the planar information from the detection means (3, 5,7) and from the optical means (9), respectively, and to process such information in order to obtain an estimate of a position of the device (1) on an axis substantially perpendicular to the first reference plane, for the purpose of obtaining a three-dimensional image of the object.

L'invention concerne un dispositif (1) pour un balayage tridimensionnel d'un objet, ledit dispositif comprenant un moyen de détection (3, 5, 7) conçu pour obtenir des informations d'orientation du dispositif (1), un moyen optique (9) conçu pour obtenir des informations de plan concernant une position du dispositif (1) dans un premier plan de référence du moyen optique (9), et un moyen de traitement (11) conçu pour acquérir les informations d'orientation et les informations de plan à partir du moyen de détection (3, 5, 7) et à partir du moyen optique (9), respectivement, et traiter de telles informations de façon à obtenir une estimation d'une position du dispositif (1) sur un axe sensiblement perpendiculaire au premier plan de référence, en vue d'obtenir une image tridimensionnelle de l'objet.

EP2972080B1