Anmeldung:25.03.16
Offenlegung:25.03.16
Patenterteilung:15.01.20

The present invention concerns a confocal chromatic device for inspecting the surface of an object (10) such as a wafer, comprising a plurality of optical measurement channels with collection apertures (14) arranged for collecting the light reflected by the object (10) through a chromatic lens (13) at a plurality of measurement points (15), and a magnifying lens (31) arranged for introducing a variable or changeable scaling factor between the spatial repartition of the collection apertures (14) and the measurement points (15).

The present invention concerns also a method for inspecting the surface of an object (10) such as a wafer comprising tridimensional structures (11).