TEXTURE EVALUATION APPARATUS, TEXTURE EVALUATION METHOD, AND COMPUTER-READABLE RECORDING MEDIUM | TEXTURBEURTEILUNGSVORRICHTUNG, TEXTURBEURTEILUNGSVERFAHREN UND COMPUTERLESBARES AUFZEICHNUNGSMEDIUM | APPAREIL D'ÉVALUATION DE TEXTURE, PROCÉDÉ D'ÉVALUATION DE TEXTURE ET SUPPORT D'ENREGISTREMENT LISIBLE PAR ORDINATEUR

Patentnummer:EP3220101B1
Anmeldung:13.03.17
Offenlegung:16.03.16
Patenterteilung:29.01.20

A texture evaluation apparatus (100) includes a projector (1, 2), an imager (4), and an evaluator (5). The projector (1, 2) is configured to project a two-dimensional pattern (6) having an edge element onto an object (O). The imager (4) is configured to capture an image of a surface of the object (O). The evaluator (5) is configured to calculate an amount of shape change of a virtual image of the two-dimensional pattern (6) in the image, and evaluate texture of the object (O) based on the amount of shape change and sensory evaluation information obtained in advance.

EP3220101B1