Method and apparatus for aligning a process gas jet nozzle and laser machining beam

Patentnummer:US10500690B2
Anmelder:United Technologies Corporation (0)
One Financial Plaza, Hartford, CT 06101, US
Anmeldung:25.10.17
Offenlegung:25.10.17
Patenterteilung:10.12.19

An alignment tool for a laser machine tool includes a frame that is mountable to the laser cutting head of the laser machine tool; a first indicator mounted to the frame along an X-axis; a second indicator mounted to the frame along a Y-axis; a position device mounted to the frame, the position device operable to reference upon a surface of the laser cutting head to align the first indicator along an X-axis of the laser cutting head, and to align the second indicator along a Y-axis of the laser cutting head; and a fastener mounted to the frame, the fastener operable to retain the frame to the laser cutting head.

US10500690B2