TEMPERATURE OR STRAIN DISTRIBUTION SENSOR | TEMPERATUR- ODER DEHNUNGSVERTEILUNGSSENSOR | CAPTEUR DE DISTRIBUTION DE SOUCHES OU DE TEMPÉRATURE

IPC Hauptklasse:G01D0005353
Anmeldung:06.09.17
Offenlegung:09.09.16
Patenterteilung:06.11.19

According to examples, a temperature or strain distribution sensor may include a photodiode to acquire a beat frequency between a first laser beam and a second laser beam. A modulator may modulate the first laser beam that is to be injected into a device under test (DUT). A coherent receiver may acquire a backscattered signal from the DUT, and use the second laser beam as a local oscillator to determine a Brillouin trace with respect to the DUT. The Brillouin trace may be used to determine a Brillouin frequency shift and a Brillouin power for the DUT to implement an absolute referencing of a Rayleigh reference trace. The coherent receiver may determine, relative to the Rayleigh reference trace, a further Brillouin frequency shift and a Rayleigh frequency shift to determine a temperature or a strain associated with the DUT.