Warning: getimagesize(ueb_pdf/2019-12-01/EP_3477254_B1.gif): failed to open stream: No such file or directory in /www/htdocs/w01070a2/patentverein.de/htdocs/pat_functions.php on line 46

Anmeldung:04.01.18
Offenlegung:30.10.17
Patenterteilung:27.11.19

An apparatus (1) for producing 3D point-cloud model of physical objects includes a rotatable platform (11), multiple patterns asymmetrically arranged on the rotatable platform (11), a background curtain (13), and an image capturing unit (12) arranged facing toward the background curtain (13). A producing method includes: placing an object (2) to be scanned on the rotatable platform (11); setting a capturing amount during one-time rotation operation; controlling the rotatable platform (11) to perform the rotation operation, and controlling the image capturing unit (12) to capture corresponding images during the rotation operation according to the capturing amount, wherein each image includes the entire object (2) and multiple of the patterns, and records corresponding global coordinates; and, performing matching on multiple features of each of the images, and constructing a 3D point-cloud model of the object (2) according to a matching result of the features and the global coordinates of each of the images.

Disclosed there is also a method for producing 3D point-cloud model of physical object, adopted by the producing apparatus (1).