OPTICAL ELEMENT | OPTISCHES ELEMENT | ELEMENT OPTIQUE

Anmeldung:15.10.13
Offenlegung:20.12.12
Patenterteilung:12.06.19

An optical element for generating diffraction orders for an encoder apparatus, in which the optical element comprises an array of diffraction features (30) arranged such that the spacing ((s1), (s2), (s3), (s4)) between the centres of adjacent diffraction features varies irregularly from one pair of adjacent features to the next.

La présente invention concerne un élément optique servant à générer des ordres de diffraction pour un appareil encodeur, l'élément optique comprenant un réseau d'éléments de diffraction (30) agencés de telle manière que l'espacement ((s1), (s2), (s3), (s4)) entre les centres d'éléments de diffraction adjacents varie de manière irrégulière d'une paire d'éléments adjacents à l'autre.