Geometry measurement system, geometry measurement apparatus, and geometry measurement method

Patentnummer:US10317192B2
Anmelder:Mitutoyo Corporation (0)
20-1, Sakado 1-chome, ; Takatsu-ku, ; Kawasaki, Kanagawa 213-0012, JP
Anmeldung:15.02.17
Offenlegung:18.02.16
Patenterteilung:11.06.19

The geometry measurement apparatus includes: an image acquisition part that acquires a plurality of captured images generated by imaging an object to be measured, onto which a plurality of respectively different projection patterns are sequentially projected; a quantization part that generates a quantization value of a luminance value for each pixel in the plurality of captured images by comparing the luminance value with a predetermined reference value; a selection part that selects, based on the relationship between the reference value and the luminance value for a plurality of pixels having the same coordinates in the plurality of captured images, a quantization value to be used for identifying the geometry of the object to be measured, from among a plurality of quantization values corresponding to the plurality of captured images; and a geometry identification part that identifies the geometry of the object to be measured based on the quantization value selected by the selection part.

US10317192B2