Method of error correction for 3D imaging device

Anmeldung:07.06.13
Offenlegung:07.06.13
Patenterteilung:12.03.19

A method is presented for correcting errors in a 3D scanner. Measurement errors in the 3D scanner are determined by scanning each of a plurality of calibration objects in each of a plurality of sectors in the 3D scanner's field of view. The calibration objects have a known height, a known width, and a known length. The measurements taken by the 3D scanner are compared to the known dimensions to derive a measurement error for each dimension in each sector. An estimated measurement error is calculated based on scans of each of the plurality of calibration objects. When scanning target objects in a given sector, the estimated measurement error for that sector is used to correct measurements obtained by the 3D scanner.

US10228452B2