Anmeldung:16.10.02
Offenlegung:18.10.01
Patenterteilung:01.05.19

A distance data coordinating section coordinates laser-measured distance data with image-measured distance data as described below. When the laser-measured distance data is effective and long distance data, final distance data is set to the laser-measured distance data, when the image-measured distance data is effective as well as the difference between the image-measured distance data and the laser-measured distance data is within a predetermined value at the time the laser-measured distance data is intermediate distance data, the final distance data is set to the average value of the laser-measured distance data and the image-measured distance data, and the final distance data is set to the laser-measured distance data in the cases other than the above-mentioned cases. When the laser-measured distance data is short distance data, the final distance data is set to the image-measured distance data, and when the laser-measured distance data is very short distance data, the final distance data is set to the laser-measured distance data. Further, when the laser-measured distance data is ineffective, the final distance data is set to the image-measured distance data. With the above arrangement, it is possible to promptly output the data of a forward three-dimensional object by coordinating the distance value measured by a laser radar with the distance value measured by an image in an optimum manner without executing a complicated calculation, and the like.