INTRAORAL THREE-DIMENSIONAL MEASURING DEVICE, INTRAORAL THREE-DIMENSIONAL MEASURING METHOD, AND INTRAORAL THREE-DIMENSIONAL MEASUREMENT RESULT DISPLAY METHOD | VORRICHTUNG ZUR INTRAORALEN DREIDIMENSIONALEN MESSUNG, VERFAHREN ZUR INTRAORALEN DREIDIMENSIONALEN MESSUNG UND VERFAHREN ZUR ANZEIGE DER ERGEBNISSE EINER INTRAORALEN DREIDIMENSIONALEN MESSUNG | DISPOSITIF ET PROCÉDÉ DE MESURE TRIDIMENSIONNELLE INTRA-ORALE ET PROCÉDÉ D'AFFICHAGE DE RÉSULTAT DE MESURE INTRAORALE TRIDIMENSIONNELLE

Anmeldung:11.07.16
Offenlegung:13.07.15
Patenterteilung:01.05.19

An intraoral three-dimensional measuring method includes a wide range three-dimensional measurement information acquisition step (step s1) of acquiring wide range three-dimensional measurement information on a three-dimensional shape measured on a wide range in a desirable measurement range in an intraoral space; a narrow range three-dimensional measurement information acquisition step (step s2) of acquiring a plurality of pieces of narrow range three-dimensional measurement information each on a three-dimensional shape measured on a narrow range narrower than the wide range in the measurement range; and a synthetic three-dimensional information creation step (step s3) of locating the plurality of pieces of narrow range three-dimensional measurement information based on the wide range three-dimensional measurement information by use of, as a synthesis reference, intra-measurement range position information common to the wide range three-dimensional measurement information and each of the plurality of pieces of narrow range three-dimensional measurement information, to create synthetic three-dimensional information on the measurement range.