Anmeldung:12.03.13
Offenlegung:12.03.12
Patenterteilung:15.05.19

The invention relates to a mobile display unit (13) for displaying graphic information (16) representing an arrangement (100) of physical components (1, 2), wherein the display unit (13) comprises a control unit (21 ) adapted for transmitting information regarding at least the position of said arrangement. The invention is characterized in that the display unit (13) comprises a gyro unit (25) for registration of the orientation of a display unit (13) relative to said arrangement (100), where said gyro unit (25) is connected to said control unit (21 ), and where the control unit (21 ) is adapted to adjust said display of said graphic information (16) in dependence on the orientation of the display unit (13).

La présente invention se rapporte à un module d'affichage mobile (13) adapté pour afficher des données graphiques (16) qui représentent un agencement (100) de composants physiques (1, 2). Le module d'affichage mobile selon l'invention (13) comprend un module de commande (21) adapté pour transmettre des informations relatives à au moins la position dudit agencement. L'invention est caractérisée en ce que le module d'affichage (13) comprend un module gyroscopique (25) qui est utilisé afin d'enregistrer l'orientation d'un module d'affichage (13) par rapport au dit agencement (100). Ledit module gyroscopique (25) est connecté au dit module de commande (21) et le module de commande (21) est adapté pour ajuster ledit affichage desdites informations graphiques (16) en fonction de l'orientation du module d'affichage (13).