Anmelder:Hexagon Technology Center GmbH (0)
Heinrich-Wild-Strasse, 9435 Heerbrugg, CH
Erfinder:Jordil, Pascal (0)
TESA SA; En Sorémont, 1612 Ecoteaux, CH
SIERCKS, Knut (0)
Augartenstrasse 29, CH-9402 Mörschwil, CH
Anmeldung:12.06.15
Offenlegung:12.06.15
Patenterteilung:27.02.19

The invention relates to a method (100) to control a drive mechanism of an automated machine for approaching a point of interest on an object, the object having a surface on which a reference information of the object is provided as a one- or two-dimensional pattern, the method (100) comprising capturing (110) at least one image of the object by means of at least one camera of the automated machine, identifying (120) the reference information in the at least one image, determining (130) a position and orientation of the reference information relative to the at least one camera, determining (150) a position and orientation of the object based on the determined position and orientation of the reference information, and controlling (160) the drive mechanism based on the determined position and orientation of the object.