SOFT SENSOR DEVICE | SOFTSENSORVORRICHTUNG | DISPOSITIF DE CAPTEUR LOGICIEL

Anmeldung:11.04.17
Offenlegung:17.05.16
Patenterteilung:27.02.19

A second core calculates an intervening variable v that is defined by an inner function g(x), when a time derivative dx/dt of a state variable x is expressed by a function f(x, g(x), u) having the state variable x, the inner function g(x), and an observable input variable u as independent variables. A first core calculates a function f(x, v, u) by using respective values of the state variable x, the intervening variable v, and the input variable u, and obtains a value of the state variable x by time-integration of a value of the function f(x, v, u). In the calculation of the function f(x, v, u), the value of the state variable x calculated in previous time, a value of the intervening variable v calculated by the second core in the previous time, and a value of the input variable u inputted in this time are used.